Karácsonyi ajándék nőknek – Ezüst nyakláncok

ezust-nyaklanc-karacsonyra

Az ezüst nyakláncoknak sajátos, sok évtizedes múltra visszatekintő, regényes kisugárzása van. A nyakláncok, a legegyszerűbbtől a legmodernebbig, divatosak, népszerűek és örökzöldek.

Ezért az egyik legjobb választás karácsonyi ajándékként nőnek adni egy ezüst nyakláncot.

Olyan régóta része az ezüst nyaklánc az életünknek, hogy ritkán gondolkodunk el azon, milyet adjunk, mi az, ami adott esetben jól állna a kiszemeltünknek és mi az, ami lehet, hogy nem.

Nézzük most végig az általános szabályokat, hogy könnyen ki lehessen választani a karácsonyi ajándékot!

Vékony ezüst nyaklánc karácsonyra

Az ezüst nyaklánc az egyik első „felnőttesebb” ajándék közé szokott tartozni, ezért vannak nagyon vékony nyakláncok, ezek azonban tényleg csak a gyermekeknek állnak jól, felnőtteknek ne ilyet lehetőleg ajándékozzunk, mert ritkán áll jól.

A karácsonyi ünnepségen kiváló ékszer azoknak, akik nem szeretik a hivalkodást, de mégis szeretnének egy elegáns ékszert hordani.

Vastag ezüst nyaklánc karácsonyra

Az ezüst nyakláncok között külön kategóriát képviselnek a vastag nyakláncok. Ezek leginkább a férfiaknak állnak jól. Köztük is inkább a nagyobb testalkatúaknak. Bár elterjedt az a nézet, hogy a vagány hölgyek is nyugodtan viselhetik, de ez nem teljesen van így, hölgyeknek inkább más feltűnő, vagány ékszert érdemes ajánlani, vagy ajándékozni.

Persze hangulattól és stílustól is függ. Csak akkor adjuk hölgynek karácsonyra ajándékba a vastag ezüst nyakláncot, hogyha biztosak vagyunk abban, hogy erre vágyik az illető hölgy.

Az ezüst ékszernek különleges tulajdonságai és jellegzetességei vannak, amiről az Ezüst ékszer karácsonyra nőknek című cikkben írtunk részletesen!

ezust-nyaklanc-karacsonyra

Normál méretű ezüst nyaklánc karácsonyra

Az ezüst nyakláncok többsége átlagosan, közepesen vastag, bár néha a szemek formájától függően vastagabbnak látszik, mint amilyen. De ez nem számít, közepes vastagságú láncot bátran viselhet férfi és nő is.

A nyaklánc akkor tud látszani, ha teret adunk neki, tehát inggel, blúzzal, csónak nyakú pólóval hordjuk őket. Olyat is láttunk már, hogy a garbó nyakú pulcsin kívül volt az ezüstlánc. Ez is jó megoldás, csak azzal kell vigyázni, hogy ilyen módon hordva, a nyaklánc könnyen elszakadhat.

Az ilyen átlagos vastagságú nyakláncokon viselünk medálokat, ami igazán izgalmassá teszi az ezüst nyakláncot.

Medálos ezüst nyaklánc

A medálok anyaga bármi lehet, de a leginkább kompatibilis az az ezüst illetve a nemesfém medál.

A medálokban gyakran van kristályos díszítés is. Ezek hangulatosabbá teszik a nyakláncot, és a megjelenésünket is.

Gyakran láthatjuk, hogy egy ezüst nyakláncon több kis medál van. Ez leginkább a gyermekeknek és a fiatal felnőtteknek áll jól. Későbbiekben inkább úgy divatos viselni, hogy minden medál külön – külön ezüstláncon van. Így nem fogják elnyomni egymást a figurák, és inkább élettapasztalatot fog sugározni az összkép.

Összegezve

Az ezüst nyaklánc sosem fog kimenni a divatból, ezért mindig ideális ajándék ötlet lesz karácsonyra. Érdemes odafigyelni, hogy milyen életkorú nőnek, milyen típusút adunk. A nagyon vékony ezüstlánc leginkább a kislányoknak áll jól, még a nagyon vékony felnőtteknek sem igazán. A vastag láncok pedig a férfiakhoz illenek. A közepes, normál vastagságú nyaklánc az, amire medált rakunk, szeretünk és a mindennapjaink része.

Gyakori tévedés, de az ezüst nyakék már nem tartozik a nyakláncok közé. A nyakék külön kategóriába tartozik, ahol már nem csak a méretére, de az anyagára és a színei miatt, nagyon oda kell figyelnünk, hogy milyen öltözékhez vesszük fel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*