Luxusnövények karácsonyi ajándékba

Már tavaly is megfigyelhető volt, hogy egyre többen kezdenek el növényeket vásárolni, hiszen rengeteg idő töltünk otthon, így jó érzés valakiről gondoskodni. Éppen ezért jó meglepetések lehetnek, akár karácsonyra is, a különböző luxusnövények, amik nemcsak egyediek, de még jól is néznek ki a meglepni kívánt személy otthonában. De vajon melyiket és kinek érdemes választani? Cikkünkben erre a kérdésre kerestük meg a választ! 

Növények ajándékba 

Kevesen gondolnak arra, mikor meglepetést keresnek, hogy a virágok is lehetnek tökéletes ajándékok mások számára. Szerencsére egyre nagyobb a kereslet a különleges növények iránt, ez is mutatja, hogy sokan rájöttek, mennyire hasznosak is ezek a zöld és egyéb színben pompázó fajták. A kertészetekben és a virágkereskedésekben még az ünnepek előtt is találhatunk színes és különleges darabokat, amiket bátran átadhatunk a nagymama, az édesanya, esetleg a szerelmünk számára.  

Az örök favorit orchidea 

A kezdő kertészek nem is sejtik, hogy az orchidea nem egy túl igényes növény, csupán fényre és megfelelő mennyiségű vízre van szüksége, alapvetően azonban bárhol és bármit túl tud élni. Még azok számára is érdemes kipróbálni, akik kevésbé jártak a virágok nevelésében, hiszen gondozásuk nem igényel nagy tudást. A nagyon dekoratív fajta többféle színben és nagyságban kapható, így nem is muszáj azonnal egy hatalmas és drága darabot választani. Vannak kisebb cserepekben kapható típusok is, amik szintén nagyon mutatósak lehetnek a másik otthonában. Néha nem árt persze ezeket sem átültetni, aminek kapcsán nagy segítség lehet a Gardena gyártó kínálata, ahol számos eszköz szerezhető be, akár meglepetés gyanánt is.  

A Haworthia cooperi 

Nem elég, hogy alig hallani erről a növényről, még látni sem igazán láttunk egyet sem. Pedig a pozsgás és átlátszó leveles változat nem annyira ritka, mint azt gondolnának. Rengeteg fajtája van, akadnak hegyes, illetve lekerekített levelű típusok egyaránt, amelyek különleges ajándékok lehetnek karácsony alkalmával. Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy mivel ez egy pozsgás zöld, így viszonylag sok odafigyelést igényel a nevelése. Az azonban biztos, hogy bárki is tér be a megajándékozott otthonába, azonnal felkapja majd a fejét erre a mutatós darabra.  

Fekete denevérvirág 

Amennyiben pedig olyan személy számára keresünk tökéletes növényt, aki árnyékos helyen él, de az otthona meleg és párás, neki jó megoldás lehet a fekete denevérvirág. Bár egyszerűnek tűnik, a színei miatt mégsem egy hagyományos és unalmas változat. Az egzotikus gumós növény nagyon szereti a sötétebb helyeket, de imádja a vizes és meleg környezetet. Jó választás lehet például egy fürdőszobába is, ahol nagyjából mindig ilyen idő van.  

Összegezve 

Virágot karácsonyra? Miért ne? A különleges és egyedi növények között számos olyat találhatunk, amelyek különböző embereknek, különböző helységekbe vásárolhatunk meg. Ilyen például a fényt kedvelő orchidea, illetve az árnyékot és a meleget elviselő fekete denevérvirág. A gondozásuk kapcsán pedig nagy segítséget nyújthat a Gardena gyártó kínálata, ahol szinte minden eszközt megtalálhatunk, amire egy hobbi kertésznek szüksége van.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*