Kreatív ajándék készítés karácsonyra

Próbáltál már saját kezűleg ajándékot készíteni karácsonyra? Ha még nem, akkor itt az ideje! Ha elég kreatív vagy, akkor számos egyszerű és gyorsan elkészíthető ötlet közül válogathatsz. Készíthetsz angyalkás képet karácsonyra, vagy személyre szabott bögrét vagy telefontok egyaránt. Csak tőled függ, hogy mit szeretnél átadni a szeretet ünnepén. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár kreatív ajándék ötletet neked!

Saját készítésű ajándék

Karácsony a szeretet ünnepe, így mindenki próbál valami egyedi és praktikus ajándékot adni. Vannak, akiknek könnyen választunk vagy készítünk személyre szabott meglepetést, de sok esetben ez nem olyan egyszerű. Vajon miket gyárthatunk házilag?

Személyre szabott bögre

Aki többször kapott már bögrét valamilyen alkalomból, az tudja, hogy milyen érzés egy újat adni. Persze nem kell, hogy egy unalmas “Boldog karácsonyt!” feliratú változatot válassz, hiszen készíthetsz is egy egyedi darabot. A bögréket manapság már könnyen feldobhatjuk valamilyen személyre szabott szöveggel vagy mintával. Ehhez csak a megfelelő filcet kell kiválasztanod, amelyet bármely online hobbiboltban megtalálsz. Ehhez jöhet valamilyen fogó eszköz is. Ha tudsz varrni vagy kötni, akkor készíthetsz rá egy stílusos melegítőt is. Csak a képzelet szab határt annak, hogyan teszed sajátossá a meglepetést.

Telefontok

Persze telefontokot már bármelyik boltban megvehetünk, de készíteni a legjobb. Varrhatsz például pasztellszínekben tündöklő jégkrémre emlékeztető darabokat is, amelyek nagyon egyediek és kreatívak. Karácsony idején azonban választhatsz fenyőfát, üvegdíszt vagy akár rénszarvasos anyagot is, ezekkel biztosan nem lőhetsz mellé.

Angyalkás képek karácsonyra

Az online boltokban számos különböző színű és mintázatú anyag közül válogathatsz, amelyekből angyalkás képet készíthetsz karácsonyra. Ezeket körkéssel vagy vonalzóval könnyen kiszabhatod. Az anyagot a használat előtt azonban érdemes felavatni, hiszen a pamutvásznak kis mértékben összemehetnek.

Egyedi fürdőbomba

Egy fürdő golyó remek ajándék lehet bármely hölgy ismerősünk számára. Aki szereti a natúr kozmetikumokat és az egyedi termékeket, azoknak bátran készíthetünk házilag is egy bombát. Ehhez csak szódabikarbónára, citromsavra, kukoricakeményítőre, shea vajra és illóolajra lesz szükséged. Díszítéshez használhatsz virágokat, csillámport vagy akár levendula ágakat is.

Recept egy üvegben

Nagyon ötletes tud lenni egy üvegben elkészíthető sütemény vagy ital. Bármely édesszájú örülne egy ilyen finomságnak, amelybe egyszerű édességek hozzávalóit tesszük bele rétegesen. Ehhez csak üvegre, kakaóra, tejporra, cukorra és csokira lesz szükségünk. Ezt a megajándékozott személy bármelyik hosszú és hűvös téli estén felhasználhatja.

Összegezve: Karácsonykor sokaknak okoz fejtörést, hogy kinek mit adjon ajándékba. Egy saját készítésű ajándékkal azonban biztosan nem lőhetsz mellé. Csinálhatsz egyedi fürdőbombát, adhatsz stílusos angyalkás képet karácsonyra vagy akár személyre szabott bögrét is. A hobbiboltokban található kellékek közül biztosan könnyen találsz hozzá kellékeket.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*