Filléres ötletek: hogyan készíthető adventi koszorú házilag?

Egy házilag készített adventi koszorú sosem csak egy sima dísz, hiszen a dekoráció ennél sokkal többet jelent majd az egész család számára. A becses kiegészítő megalkotása semmihez sem fogható érzéssel tölti el a készítőjét, hiszen elmondhatja, hogy ezt ő maga gyártotta a meghitt légkör érdekében. Bár mondhatjuk, hogy manapság már szinte úton-útfélen vásárolhatunk valamilyen egyedi darabot, azért egy saját változat sokkal értékesebb azoknál. Lássuk, hogyan érdemes nekiállni! 

Inspirálódjunk az interneten! 

Az első lépés mindig az, hogy álljunk neki keresgélni. Persze ez nem azt jelenti, hogy le kell másolni egy más által előállított verziót, szimplán inspirációt szükséges gyűjteni. Érdemes időben nekiállni, hogy minden hozzávalót időben be tudjuk szerezni. A Pinteresten számos ötletre lelhetünk, amelyeket kombinálva egy stílusos és egyedi koszorút készíthetünk otthonra.  

Alapanyagok megvásárlása 

Minden esetben szükség van egy koszorúalapra, amely lehet vásárolt, de akár házilag eszkábált is. Használhatunk különböző örökzöldeket, száraz növényeket, amelyekből pillanatok alatt gyárthatunk egy alapot. Ha azonban mégis inkább boltit szeretnénk, akkor jó megoldás lehet a szalma, a vessző és a moha egyaránt. Az első talán a legismertebb, hiszen ezzel a legkönnyebb dolgozni. Van tartása, könnyen bele lehet szúrni bármit, mégsem hagy maga után koszt. A vessző már egy kicsit drágább alapanyag, azonban rendkívül szépen mutathat még akkor is, ha nem vonjuk be az egészet. A mohával csak az a gond, hogy könnyedén potyogásnak indul. Persze, akit ez nem zavar, annak remek megoldás lehet ez a csodálatos színű alap.  

Milyen eszközökre lesz szükség? 

Ne feledkezzünk meg a kellékekről sem, hiszen az alábbiakra minden esetben szükség lehet: 

  • Ragasztópisztoly 
  • Olló 
  • Tűződrótok 
  • Kisebb foó 
  • Gyertya és gyertyatalp 
  • Egyéb díszek 

Ezek már elegendőek ahhoz, hogy akár saját magatok számára, akár ajándékba is gyárts pár koszorút. A díszek szintén lehetnek a természet által nyújtotta termések, mint a makk, a gesztenye, vagy éppen pár szárított virág. Amennyiben azonban további elemekkel is megkoronáznád a koszorúdat, akkor választhatsz a számos helyről beszerezhető karácsonyi kiegészítők. Egy mini fa, egy csengő, egy kis mikulásfigura minden esetben mutatós dekorációja lehet az adventi időszaknak.  

Karácsonyi kézműves termékek 

Ha azonban nem érzünk magunkban kellő kreativitást, esetleg valami egyedi dolgot is tennénk a koszorúra, akkor érdemes benézni a karácsonyi kézműves termékek boltjába. Itt számos különleges apróságot szerezhetünk be, akár a koszorúra, akár csak dekorációként a lakásba.  

Összegezve 

Adventi koszorút nemcsak a családnak, hanem ajándékba is készíthetsz. Karácsony közeledtével nincs is jobb érzés, mint valamilyen kézműves termékkel meglepni a szerettünket. Amennyiben azonban nem vagy biztos magadban, esetleg további apróságokat szereznél be, érdemes ellátogatni a karácsonyi kézműves termékek boltjába, ahol szinte bármit megtalálhatsz. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*