Karácsonyi ajándékok angolul tanulóknak

Karácsonyi ajándék

A fa alá kerülhet olyan meglepetés is, mely nemcsak szórakoztató, de például az angoltanulást is segíti. A legjobb, hogy szinte bármely korosztálynak találunk ilyet. Írásunkban ehhez adunk tippeket.

Társasjátékok angolul

Gyerekeknek, kamaszoknak, de felnőtteknek is nagyszerű választás a társasjáték. Vannak kifejezetten nyelvgyakorláshoz készült darabok, de az ismert játékok sem csak magyarul léteznek. Interneten nagyobb a választék, mint a legtöbb boltban. Egy ilyen ajándék valódi szórakozást és gyakorlást nyújt.

Angolos könyvek

A digitalizáció korában is szükség van könyvekre, például számos nyelvvizsgán még elvárás a nyomtatott szótár. Ráadásul vannak idősek és fiatalok egyaránt, akik mindenből előnyben részesítik a nyomtatott változatot. Így sokféle könyvet vásárolhatunk karácsonyi ajándékba.

Szótár

Szótárból a kezdőknek inkább a kétnyelvű hasznos, magasabb szinteken viszont egynyelvűt érdemes használni. Az Oxford, Cambridge és Longman kiadókkal nem tévedhetünk.

Olvasmány

Számos könnyített olvasmányt választhatunk szerettünknek. Ezeken általában jelölik a szintet, így kezdőtől a haladóig szemezgethetünk. Ha nem vagyunk biztosak a szintben, inkább a nehezebbet válasszuk, hiszen előbb-utóbb el tudja majd olvasni a tanuló.

Rejtvénygyűjtemény

Idegen nyelvű könyvek szakboltjában kaphatók rejtvényeket, logikai feladványokat tartalmazó kiadványok is. Aki rajong a rejtvényfejtésért, értékelni fogja!

Tanfolyamok karácsonyra

Befizethetjük rokonunkat vagy jóbarátunkat egy tanfolyamra is. A legkeresettebbek azok a típusok, melyek rugalmas időbeosztást biztosítanak. Szerencsére számos tanfolyam angolul online is elérhető, így nem vagyunk helyhez kötve.

Természetesen hobbihoz kapcsolódó kurzust is vásárolhatunk, ha az illető tudása már haladó szinten van. Érdeklődésétől függően elérhetők például főző- barista- vagy üzleti képzések is angolul.

Jegyek programokra

Főként a fővárosban, de akár vidéken is találunk néha stand up comedy előadást idegen nyelven. Olykor pedig egy-egy külföldi színtársulat is megfordul hazánkban. Ha sikerül ilyen programra jegyet venni, az öröm garantált.

Összegezve: Az angolul tanulóknak sokféle ajándék örömet szerezhet. Gondolkodhatunk társasjátékban, könyvben, programban, vagy akár tanfolyamban is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*