Praktikus kiegészítők a babaszobához- akár ajándékba is!

A babaszoba berendezésére még a kisgyermek megszületése előtt sort kell keríteni. Nem mindegy azonban, hogy milyen bútorokat és kiegészítőket pakolunk oda a jövevény mindennapos ellátásához. Fontos az újszülött biztonsága, amelyhez már többféle védőeszközt is vásárolhatunk. Ha már van tapasztalatunk, bátrabban válogatunk akkor, ha ajándékba szánjuk a babaszoba kiegészítőket. Ha biztosra szeretnénk menni, előtte azért konzultáljunk a szülőkkel, mi az amit igazán tudnak használni.

Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen praktikus kiegészítőket tudunk beszerezni a babaszobába.

A babaszoba berendezése

Az, hogy milyen legyen a babaszoba berendezése, függ az újszülött nemétől. A színek területén válogathatunk a rózsaszín, a kék és persze a semleges zöld közül is. A bútorok és kiegészítők kapcsán szintén nagy a kínálat, így érdemes több időt belefektetni a megfelelő darab kiválasztásába.

Textíliák a babaszoba berendezéséhez

Fontos, hogy a textíliákat jól megválogassuk. A baba bőre még nagyon érzékeny és vannak olyan újszülöttek is, akik egyes anyagokra allergiások. Éppen erre vannak a 100% pamutból készült változatok. Ezekből manapság már kapható gumis lepedő és ágynemű szett egyaránt.

Mire jó a babaöböl?

A babaöböl hasznos kiegészítő lehet a szülők számára. A kettő az egyben változat 9 kg-os babát is elbír és garantálja a nyugodt alvást nem csak a babának, hanem az egész családnak. Lehetővé teszi a közös pihenést, erősíti a kapcsolatot a gyermek és a szülők között. Könnyen odatehető bármelyik ágy mellé, így a kisgyermek közvetlenül az édesanya és az édesapa mellett alhat el. A kismama számára is praktikus lehet ez a megoldás, hiszen nem kell felkelni és átmenni a másik szobába éjjelente több alkalommal is. A babaöböl huzata levehető és mosható, így nem kell félteni az esetleges szennyeződésektől.

Ágyrácsvédő textília a babaszoba berendezéséhez

Az ágyrács- és fejvédő textília kézzel készült termék, amely puha érzést biztosít a kisbaba számára. A modern és letisztult változat minden újszülött szobájának tökéletes és szép kiegészítője lehet, nem utolsó sorban pedig praktikus is. Az ágyrácsvédő megvédi a kicsit és biztonságérzetet ad számukra.

További hasznos kiegészítők a babaszoba berendezéséhez

A konnektorvédő senki számára nem ismeretlen, hiszen megakadályozza, hogy a gyermekek behelyezzék az ujjukat vagy más tárgyat a nyílásba. Ezáltal csökkenti az áramütés kockázatát. Hasonló termék a fiókvédő, a szekrényzár és a sarokvédő, amelyeket szintén biztonsági okokból érdemes beszerezni. Természetesen többféle babatakarót, játszószőnyeget is találunk a webshopok és a boltok kínálatába, amelyek közül válogathatunk.

Összegzés:

A babaszoba berendezésére sok időt kell fordítani. A praktikus kiegészítők segítik a későbbi összeszokást és a mindennapokat. Ott van például a babaöböl, amellyel megkönnyíthetjük az éjszakákat a kismama számára, de az ágyrácsvédő textília is hasznos lehet a babaszobába. A biztonságról sem szabad megfeledkezni, amelyre kapható többféle konnektorvédő, szekrényzár, de akár sarokvédő is. Ezek mind segítenek abban, hogy a babaszoba biztonságosabb legyen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*