Ezüst ékszer karácsonyra nőknek

ezust-fulbevalo-ekszer-swarovski-kristallyal

Miért olyan népszerű és örök divat az ezüst? Miért szeretik olyan sokan hordani az ezüst ékszert? Számtalan oka lehet ennek, de ami biztos, hogy az elegáns, nem hivalkodó ékszerek kedvelői mindig örömüket lelik az ezüstben.

Nézzük meg, hogy miért érdemes karácsonyra nőknek ajándékba adni egy ezüst ékszert!

Az ezüst jelentése

Az ezüst, lágy, képlékeny fém. Ezt te is tapasztalhattad már, biztosan volt olyan karperec, aminek a formája jócskán megváltozott a használat során.

A spirituális felfogásban az ezüst a befogadást jelképezi, ellentétben az arannyal, ami a kiáradást. Az ezüst a lágy befogadás, a nőies kisugárzás.

Ezért ideális ajándék hölgyeknek karácsonyra, hiszen ez a szeretet ünnepe, amikor mindenkit egy kicsit jobban tudunk szeretni.

Az ezüst, mint szimbólum

Az ezüstöt a befogadással, a lágysággal, a nőiességgel azonosítja a spirituális irodalom. Ellentétben az arannyal, ami inkább kiáradó és férfias. Az ezüst az elfogadás. Erre jellemzően inkább a nők képesek, nekik vannak empatikus és elfogadóbb tulajdonságaik.

Az emberi lénynek is van ezüstös, vagyis befogadó, nőies oldala. Ez a bal oldalunk. A jobb oldalunk pedig a férfiasabb, kiáradó, aktívabb oldal.

Tehát ezüst ékszert inkább a bal kézen érdemes hordanunk.

ezust-fulbevalo-ekszer-swarovski-kristallyal

Az ezüst ékszer, mint híd

Amikor valamilyen színt, kristályt ezüstbe foglalunk, például egy ezüst fülbevalóba a kristályt, akkor hídként funkciónál az ezüst. Hídként a kristály hatása, és az emberi elme, lélek, szervezet között.

Milyen hatása lehet egy kristálynak?

A hófehér hegyikristály javítja az emlékezőképességet, csökkenti a depresszió tüneteit, nyugtatja az idegeket, kiegyensúlyozottá teszi viselőjét.

A másik gyakran viselt kristály az ametiszt. Javítja a koncentrációs készséget. Vértisztító és vérnyomás stabilizáló hatású. Használják érrendszeri problémák esetén. Ezen kívül fájdalomcsillapító és stresszoldó hatású is.

A közkedvelt rózsakvarc nyugtató hatású, javítja a kommunikációs készségeket. Fizikálisan méregtelenítő és vérnyomás stabilizáló hatása van. Spirituális szinten pedig az önelfogadást, a feltétel nélküli szeretet által segít kapcsolódnunk önmagunkhoz és másokhoz is.

Nem kell azonban feltétlenül féldrágaköveket viselnünk, a színes kristályok is hasonló hatással bírnak.

Például egy zöld kristályos fülbevaló segíti a fül környéki betegségünk gyógyulását. Hasonlóképpen egy zöld kristályos nyaklánc, amennyiben egy szép nagy medálban van a kristály, javítja a kommunikációs készségeinket, segít gyógyítani a torok és tüdő problémákat, valamint erősíti az immunrendszert.

Egy cirkónia kristályos szett is ideális ajándék nőknek karácsonyra, amiről a Cirkónia kristályos szettek karácsonyi ajándéknak című cikkben írtunk!

Ezüst ékszerek öröksége

Mivel az ezüst egy befogadó ékszer, ezért a hosszú évek alatt magába szívja a tulajdonosának a rezgéseit. Ha úgy alakul, hogy ezüst ékszer lesz az örökségünk, akkor az első tennivalóink egyike legyen, hogy megtisztítsuk. Ezt bízhatjuk szakemberre, de már az is elegendő lehet, hogy 5-6 percig folyóvíz alatt tartjuk.

Összegezve

Az ezüst ékszerek nem csupán szépek és klasszikusak, hanem hídként funkcionálva segíthetik a képességeink kifejlődését, és támogathatják a gyógyulásunkat is. Régi ezüst ékszert tisztítsuk meg, mielőtt hordani kezdjük. Ha karácsonyi ajándékként adjuk, akár új, akár régi ékszert, mindig figyeljünk a megfelelő csomagolásra, hiszen méltónak kell lennie ehhez az értékes ékszerhez.

Miért érdemes ezüst nyakláncot adnunk ajándékba karácsonyra? Részletesen írtunk erről a Karácsonyi ajándék nőknek – Ezüst nyakláncok című cikkben!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*