Szőnyeg karácsonyra

A téli időszak és az ünnepek közeledtével előtérbe kerülnek a karácsonyi hangulatot idéző lakás kiegészítők és díszítések. A különböző díszek kiegészítők mellett azonban érdemes lehet elgondolkodnunk, hogy egy szőnyeg karácsonyra milyen remekül feldobhatja otthonunkat, sőt mi több, akár ajándéknak is tökéletes lehet.

Karácsonyi szőnyeg kiválasztása

A karácsonyi szőnyeg kiválasztásakor kiemelten fontos, hogy a megfelelő szőnyeget válasszuk ki. Szerencsére a szőnyegek kínálata ma már igen széles, így egy-egy szőnyeg akció a webáruház igazi karácsonyi kincseket rejtegethet.

A karácsonyi szőnyeg kiválasztásakor mindenképp érdemes sorra venni az alábbi tulajdonságokat:

  • stílus
  • szín
  • textúra
  • forma
  • méret.

Karácsonyi szőnyeg stílusa

A karácsonyi szőnyeg stílusának tekintetében közel sem mindegy, hogy pl. egy modern, minimál, skandináv, vagy klasszikus berendezésű szobába szeretnénk elhelyezni. Ne essünk abba a hibába, hogy egyszerűen azért veszünk meg egy szőnyeget mert tetszik, közben pedig nem mérlegeljük mennyire illik az adott helyiséghez. Egy díszesebb színpompás szőnyeg például sokkal kevésbé illik egy minimál stílusú szobába, így inkább csak ronthatja az összképet.

Karácsonyi szőnyeg színe

Amellett, hogy a szőnyegnek harmóniában kell lennie a szobában használt más textilekkel (függönyökkel, párnákkal, díszekkel), azt is el kell eldönteni, hogy egy semleges háttérnek szánjuk a helyiségbe vagy domináns elemnek. A színek természetére vonatkozó tulajdonságok, vagyis, hogy a világosabb árnyalatok optikailag tágítják a teret, a karácsonyi szőnyegekre is igaz. Egy szimpla fehér szőnyeg tehát kiválóan alkalmas arra, hogy tágítsa a teret, miközben a karácsonyi hangulatot is meghozhatja a helyiségbe.

Ünnepi szőnyeg textúrája

A textúra kiválasztásánál (anyag, elkészítés módja, szálhossz) fontos végiggondolni, hogy milyen helyiségben, és milyen gyakran használják majd a szőnyeget. Bár jó eséllyel a karácsonyi szőnyeg, csak átmenetileg foglal el helyet otthonunkba, de az aktívan igénybe vett területeken elhelyezett szőnyegeknél pl.: gyerekszobába, vagy a nappali gyakran használt részeire nem javasolt a hosszú szálú szőnyeg, hiszen ezek tisztítása jóval nehezebb, mint egy rövid szálú, kevésbé kényes anyagnak.

Karácsonyi szőnyeg formája

A karácsonyi szőnyegek esetében a szőnyegek formája igen szerteágazó lehet. Mindazonáltal a legtöbb esetben a téglalap, valamit kör és ovális alakú szőnyegek lehetnek az ideális választás, hiszen ezek a formák szinte minden helyiséggel kompatibilisek.

Ünnepi szőnyeg mérete

Amennyiben ünnepi szőnyeget keresünk, akkor mindenképp koncentrálnunk kell arra is, hogy a megfelelő méretű szőnyeg kerüljön végül kiválasztásra. Ehhez mindenképp figyelembe kell venni a bútorok elhelyezkedését, valamint a leendő karácsonyfa helyét is, hiszen könnyen lehet, hogy a mellé fog végül kerülni majd.

Összegezve:

A karácsonyi szőnyegek nagyszerű hangulatot teremthetnek otthonunkba, így téve teljessé az ünnepi hangulatot. Az ideális szőnyeg kiválasztása azonban nem egyszerű, de a fenti szempontok figyelembevételével egyszerűbbé válhat a vásárlás is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*