Téli kiegészítők építkezéseken

Az építkezések ma már gyakorta a téli időszakban is zajlanak. Bár az időjárás maga lehet szárazabb, ami ezt lehetővé teszi, de a hidegben való munkavégzés szinte elkerülhetetlen. Ezt azonban minden munkáltatónak kötelessége kivédeni, ezért a munkavállalók számára a téli kiegészítők építkezéseken való biztosítása is kötelező jellegű. Az alábbiakban ezeket gyűjtöttük össze.

Téli munkavédelmi ruhák

A téli munkavédelmi ruháknak némileg több szerep jut, mint egy egyszerű munkavédelmi kiegészítő esetén. A téli ruházatnak ugyanis nem csak, hogy a megfelelő védelmet kell biztosítani a különböző behatások ellen, hanem ezen felül biztosítani kell a megfelelő hőháztartás megőrzését a nagy hidegben is, emellett pedig a láthatóságot is garantálniuk kell. Erre szerencsére számos lehetőség biztosított a munkavédelmi ruhák különböző téliesített verzióival. Ezek a téli ruhatípusok a:

  • téli munkavédelmi kabátok
  • téli munkavédelmi nadrágok
  • téli munkavédelmi bakancsok
  • téli munkavédelmi kesztyűk
  • munkavédelmi sapkák, sisakok
  • sisak bélések, nyakmelegítők.

Munkavédelmi kiegészítőként főképp az utóbbi két kategóriára tekinthetünk, melyek között a különböző típusú kesztyűk, sapkák, sisak bélések és nyakmelegítő sálak is megtalálhatók.

Téli munkavédelmi kiegészítők jellemzői

A téli munkavédelmi kiegészítő és ruhák esetében, ahogy az el is várható, az egységes jellemzői gyakorlatilag mind a munkavállalók védelmét szolgálja. Ehhez persze többféle védelem is szükséges, melyek az alábbiak lehetnek:

  • béleltség
  • vízállóság
  • szélállóság
  • láthatóság.

A legtöbb minőségi munkavédelmi ruha és kiegészítő ezeknek a jellemzőknek maradéktalanul megfelel, feltéve persze, ha megfelelő helyről szerezzük be őket.

Téli munkakesztyűk

A munkavédelmi kesztyűknek nem csak a kézfej és az ujjak védelmét kell ellátniuk a fizikai behatásoktól. Mivel hideg időben a végtagoknál kezdődik meg leghamarabb a kihűlés, ezért mindenképp komoly hangsúlyt kell fektetni arra, hogy megvédjük ujjainkat és kézfejünket a fagyoktól. Erre a munkavédelmi kesztyű télen is tökéletesen alkalmasak lehetnek.

A téli munkavédelmi kesztyűk között számos típust megtalálhatunk a mártott, vagy például félig latexbe mártott kötött kesztyűt is. Az ideális kesztyű kiválasztása elsősorban

Munkavédelmi sapkák és sisakok télre

A munkavédelmi sisakok szerepe elsődlegesen a behatásoktól való védelem. Ez építkezéseken kiemelten fontos lehet, emiatt is ezek használata kötelező jellegű. A munkavédelmi sapkákat ez esetben sajnos csak bizonyos esetekben használhatjuk, de helyette használhatjuk a kifejezetten hasznos sisak béléseket a hideg ellen.

Sisakbélések és nyakmelegítők téli munkavédelemre

Mivel a sisakok használata kötelező, így a téli időszakban ezeket különböző bélésekkel egészíthetjük ki, hogy így védekezhessünk a hideg ellen. A minőségi munkavédelmi sisakokat erre külön felkészítik és így gyakran a bélések rögzítéséhez szükséges kapcsok helyei is kialakításra kerülnek.

Amennyiben a sisakbélés nem lenne elegendő, érdemes megpróbálkozni a nyaki részek védelmét is biztosítani a hideg ellen. Erre a különböző típusú munkavédelmi sálak nyújtják a legjobb opciót. Ezek között megtalálhatunk akár antisztatikus tulajdonsággal bíró darabokat is, hogy minden körülmények között viselhessük őket.

Összegezve

A téli kiegészítők tehát ugyanúgy ugyanolyan védelmet nyújthatnak a hideg elleni munkavédelemben, mint a hagyományos téli, bélelt munkavédelmi ruhák. Az ideális téli védelemhez tehát ezek is ugyanúgy elengedhetetlenek, mint bármely más ruhadarab.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*