Karácsony témájú Disney filmek

Karácsonykor több lesz a mese és filmnézés is, ahogy a családi programok is úgy általában. Hiszen a karácsony erről szól, legyünk együtt, és legyenek emlékezetes, örömteli óráink a szeretteinkkel.

Karácsonykor filmet, mesét nézni szívmelengető dolog. Összekucorodni a kanapén, forró csoki a bögrékbe, és csak nézzük a meséket, filmeket egymás után. De nagyon fontos a témaválasztás, hiszen egy rosszul választott szörnyűség, elrontja az egész hangulatot, sőt, talán az egész karácsonyt is.

Ezért érdemes a már bevált klasszikusokhoz fordulni. A Disney filmek, mesék már bizonyítottak, több évtizede óta. A Disney tudja, hogy a karácsonyi témájú filmek és mások, egy kicsit mások, mint az átlag. Nem véletlen, hogy sok Disney mesének van karácsonyi „kiadása”, kiegészítő filmje, meséje is.

Karácsony témájú Disney

A kedvenc meséinknek van karácsonyi epizódja is egészen biztosan. És ez nagyszerű, mert a kisebb gyerekek számára ez varázslatossá teheti a karácsonyt, a nagyobbak megnosztalgiáznak egy kicsit. 

Gondoljunk csak a nagy kedvencekre.

Disney – Szépség és a Szörnyeteg varázslatos karácsonya

Miután a Szörnyetegből hős lett, a mese véget ért. Pedig annyira szerettük őket, hogy még kíváncsiak voltunk rájuk. Igaz? Aztán a varázslatos karácsonyban egy kicsit visszakaptuk őket, és olyan, mintha belestünk volna a kulisszák mögé.

Másik Disney klasszikus – Mickey egér karácsonya

Mickey egér mindenki kedvence, 90 éve már. Hitted volna, hogy már ilyen régóta? Ennyi év alatt Mickey és Minnie rengeteg karácsonyozott velünk. És mi is átélhettük az ő karácsonyukat, mert a Disney elkészítette nekünk a Mickey egér karácsonyát is.

Ez a Disney mese is olyan varázslatos valami, ami képes nemcsak gyermeket, de felnőttet, sőt, még kamaszt is a képernyő elé szögezni, és mosolyra fakasztani.


Az örök kedvenc – Micimackó karácsonya

Micimackót mindenki ismeri és mindenki szereti. A kedves, barátságos és zen-bölcsességű mackó meséi örökzöldek. ezért mindenképpen ott a helye a karácsonyi filmnézős listán, minden évben. Nem lehet megunni, igaz?

Karácsonykor megjelenő Disney filmek

Hagyomány, hogy minden évben mozizunk, mert a Disney jobbnál – jobb filmeket hoz nekünk karácsonyra. Gondoljunk a Star Wars filmekre, a Jégvarázs 2. részére, vagy a zseniális humorú Kémesítve című mesére.

Összegezve

A karácsony hangulatába, hagyományai közé észrevétlenül belopóztak a Disney mesék és filmek. kedves és népszerű mesefigurák, varázslatos, közös karácsonyi percek. És ezek a karácsonyi filmek, mesék olyanok, hogy bár sokszor láttuk már, de újra és újra elővesszük, minden karácsonykor. Már nem is igazi a karácsony nélkülük. Már külön program, amikor sütivel a kézben vagy a moziban leülünk karácsonyi Disney mesét, filmet nézni. A Disney filmek előzeteseit mind egy helyen találod a Disneyfilmek.com oldalon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*